30/08/2015 The end of the end!

That's all folks!Als je ’s morgens vroeg de maan nog in vol ornaat kan zien dan weet je dat de zomer op z’n einde loopt. Vanochtend een prachtige overgang tussen nacht en dag onderweg naar de allerlaatste Kunst op het Plein. Zelfs met alle verkeerslichten op groen! Je krijgt wat je verdient zeggen ze dan: we hebben 9 prachtige zondagen gehad met heel af en toe een druppeltje maar met vooral veel zon.

Vanochtend was iedereen al zeer vroeg uit de veren om alles op te bouwen. We hadden zelfs meer deelnemers dan initieel gepland! Vandaag geen workshop maar wel een afscheidsreceptie voor onze trouwe deelnemers. En dit op een super zondag, met veel deelnemers en ook veel bezoekers onder een stralende hete zon. Zo heet zelfs dat er enkelingen verkoeling zochten in de waterpartij tussen de bib en het Stadsplein. Als je het nieuws dan ’s morgens hoort over het onweer aan de kust…hebben wij toch weer geluk gehad. Veel sterkte voor de mensen daar!
Het opruimen ging trouwens ook enorm vlot. Op één enkeling na die er maar geen genoeg van kreeg en als laatste het plein verliet!

Om op iedereen’s vragen te antwoorden: waarom stop je er mee? Wel, Kunst op het Plein stopt in z’n huidige vorm. We stoppen op een hoogtepunt. We merken dat het moeilijker en moeilijker wordt om mensen te motiveren om deel te nemen, onder andere door het overaanbod aan evenementen. Tijd voor iets anders, tijd om eens over alles na te denken en te evalueren. Een andere formule, of nog maar één keertje in plaats van 9! Als je elke zondag in juli en augustus bezig bent kan je je ook niet met andere dingen en mensen bezig houden. Tijd voor onder andere wat meer family life.

Dit wil niet zeggen dat ik/we er volledig mee stoppen. Zo is er binnen twee weken nog de 30ste editie van het Schots Weekend in Alden Biesen (www.schotsweekend.be). Dit belooft ook een spektakel te worden. Op zaterdagavond 12 september is er een avond- en (overdekte) kunstmarkt voorzien tussen 18 en 23u. Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen (gratis!) mag je een mailtje sturen naar nielsdeweyer@gmail.com.

Bij deze wil ik iedereen van de stadsdiensten van Cultuur en Evenementen danken die ons gedurende deze 10 edities achter de schermen ondersteund hebben. Daarnaast wil ik ook alle deelnemers bedanken van de voorbije jaren. Ik hoop dat ze zich wat geamuseerd hebben. Ook nog eens bedankt trouwens voor de leuke attenties van vandaag! Resteren ook nog Peter Reynbeek, toenmalig centrummanager en Renzo Palazzo, toenmalig Churchill uitbater én onze allereerste sponsor om mee te helpen om dit initiatief op te starten. And above all, mijn goede vriend Johan, partner in crime die al die jaren mijn steun en toeverlaat was en nog steeds is! Hulp kan je betalen maar vriendschap niet!

De foto’s van onze voorbije edities zijn nog steeds terug te vinden op www.bramhesp.be (homepagina - onderaan: foto’s) en van de laatste jaren op Facebook (Kunst op het Plein).

Ik wens jullie allen veel creativiteit! See you next time, somewhere!

23/08/2015 Een wervelende zondagvoormiddag

Vanmorgen bij het opstaan waaide er al een frisse bries. De bries bleef en groeide uit tot een stevig windje. Gelukkig wel een warm windje (neen niet zo één). Op geregelde momenten moest iedereen z’n tentje en z’n spullen toch goed vasthouden. Enkele keren viel er zelfs iets om of ging er een tentje met een paar poten de lucht in maar gelukkig was de enige schade een glazen waterpotje van de workshop. Zoals voorspeld bleef de regen ook uit tot de namiddag. Tijdens het schrijven van dit artikeltje viel de regen met bakken uit de lucht, vergezeld van het nodige tromgeroffel!

Even leek het of er geen kinderen meer waren in Genk waren maar als je ze dan allemaal ineens krijgt voor je workshop is het wel even alle hens aan dek en moest zelfs onze Willy even bijspringen. De wind zorgde er voor dat ikzelf ook mee geschilderd werd doordat een blad met verf tegen mij op waaide. Veel blauw…net of ik ’n smurf platgeslagen had. Gelukkig bestaan smurfen niet…

Jommeke’s (echte naam gekend bij de organisatie) keramische hondje verdween enkele malen, om dienst te doen als waakhond op mijn stand terwijl ik de workshop gaf. Het is ondertussen teruggekeerd bij z’n rechtmatige eigenaar.

Al bij al ging de voormiddag zeer snel voorbij, mede door de drukke workshop en door het vasthouden van tentjes voor de wind! Dat was ook zo voor onze twee nieuwelingen, Lydie en Antje die zich blijkbaar toch goed geamuseerd hadden op hun eerste Kunst op het Plein.

Volgende week is de aller-allerlaatste Kunst op het Plein. Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus schrijf je zeker in via www.bramhesp.be of via Niels De Weyer (nielsdeweyer@gmail.com of 0486/463371). Er zal geen workshop zijn, enkel vrij tekenen.

We nodigen volgende zondag iedereen uit die ooit aan Kunst op het Plein heeft meegedaan of meedoet om, na het opbouwen, een glaasje te komen nuttigen op de laatste zondag van Kunst op het Plein en van onze zonrijke tiende jaargang. Als de bakker open is zorgen we ook voor koffiekoeken!

16/08/2015 Zondvloed in Genk!

Maar niet van de regen zoals iedereen gedacht had! Eens na 10u, nadat iedereen door had dat er geen regen viel en nadat iedereen voor de zekerheid nog eens de buienradar gecontroleerd had werd het een zondvloed van volk in Genk. Een 7 op 7 dus voor Kunst op het Plein.


Initieel waren we voorzien op een "full house" maar enkelen namen toch het zekere voor het onzekere. Spijtig voor hun dus want zij hebben alvast de bezoekers gemist. Quasi alle tenten werden geplaatst in onze kleine kunstenaarsenclave in Genk Centrum. Vandaag toch nog een nieuweling in deze enclave: Gilbert Christiaens die kunstwerkjes maakt in keramiek.
In tussentijd krijgen we ook nog even bezoek van onze immer lachende mascotte Siebe, die aan de vinger van nonkel Niels alle tentjes een bezoekje ging brengen. Geen extreme gebeurtenissen vandaag dus, gewoon een goede, gezellige kunst op het plein dag!


Halil gaf vandaag een workshop pottendraaien die niet enkel door kinderen maar ook door volwassenen goed gesmaakt werd. Volgende week, voor de voorlaatste zondag is er weer een workshop schilderen voorzien...met mijzelf.
Meer info, of inschrijven voor één van de laatste 2 zondagen van Kunst op het Plein kan nog steeds via www.bramhesp.be. Wees er bij, want dit zijn de laatste 2 zondagen van Kunst op het Plein…of toch in deze vorm!

09/08/2015 Zalmroze ochtend op het Stadsplein

De ochtend van de 6de editie van Kunst op het Plein begon zalmroze. Hoewel de zon niet echt doorkwam was het toch genieten van een zacht weertje. Pas ’s middags, na het opruimen zijn er enkele minuscule druppeltjes gevallen, als waarschuwing van wat had kunnen zijn…

Deze keer hadden we onze voorzorgsmaatregelen genomen en hadden we “ons” plein op tijd afgezet met enkele tafels en stoelen zodat we niet weer tenten over auto’s moesten opzetten. Door het grote aantal inschrijvingen was het even puzzelen over de ideale configuratie maar uiteindelijk hebben we iedereen een plekje kunnen toewijzen. Voor volgende week hebben we alvast een nieuwe, betere configuratie uitgedacht.

Na het succes van Goedele Liekens op Channel 4 in Groot-Brittanië dacht een lokaal koppeltje ook hetzelfde carriërepad in te gaan op één van de muurtjes van het Stadsplein. Dit bleek echter niet echt een succes. Er werd hun bijgevolg vriendelijk verzocht de scène te verlaten.

De workshop vandaag werd gegeven door Janice Wood. Zij liet je op een uurtje zien hoe je zelf glaskralen kon draaien. Het lijkt lang maar dat uurtje was zo voorbij. Het leek allemaal simpel bij de uitleg, maar probeer maar eens twee verschillende bewegingen te maken met je twee verschillende handen. Aan nieuwsgierigen was er hier geen gebrek. Een toffe workshop met een energieke madam: Duracell Janice. Mocht je de workshop gemist hebben of meegedaan hebben en er meer over willen weten dan kan je je altijd aanmelden via www.janicewood.be.

Vandaag hadden we weer enkele vreemde eendjes in de bijt: naast levensloop.be kwam ook de damclub reclame maken voor het toernooi terrasdammen en was Seppe aanwezig met een standje van de kosmodroom in Genk. Hiernaast waren er ook weer enkele nieuwe gezichten terug te vinden, waaronder die van Jill, met unieke, uit hout gedraaide sierraden. Je kan alle foto’s verder bezichtigen op onze Facebook pagina (Kunst op het Plein) of op bramhesp.be onder Kunst op het Plein > Foto’s. Deze keer hebben we ook gezorgd voor enkele foto’s van de opbouw, om eens te laten zien dat iedereen mee helpt met het opbouwen en afbreken. Toveren bestaat spijtig genoeg niet!

Volgende zondag is er de workshop pottendraaien met Halil. Hopelijk is het dan weer zo mooi weer.

Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.bramhesp.be of via Niels De Weyer (nielsdeweyer@gmail.com of 0486/463371).

02/08/2015 Holiday's over!

Kunst op het Plein 02/08/2015Na gisterenavond vervroegd op twee feestjes vertrokken te zijn onder het motto: “morgen op tijd opstaan, Kunst op het Plein!” en goedenacht gezegd te hebben tegen een uiterst heldere maan was het tijd om wat energie op te doen voor de vijfde zondag van Kunst op het Plein.

Het leek wel of de vakantie gedaan was voor velen want het was een overrompeling. Niet alleen was het enorm moeilijk om met het materiaal op het Stadsplein te geraken, onze plek werd ook nog eens volgeparkeerd. Op den duur hebben we zelfs een tent over een auto moeten zetten. Ook tijdens de voormiddag zelf hadden we niet te klagen van het aantal bezoekers. Eén ding was zeker: Holiday’s over!

Ondanks de “concurrentie” van Molmartre hadden we toch een mooi aantal standhouders. Onder hun enkele vrienden uit Aalst die speciaal om mee te doen met Kunst op het Plein afgezakt waren naar het verre Limburg! Dat waren natuurlijk niet de enige die van ver kwamen: mijn goede vriend Freek a.k.a. Felix was net terug van een jaartje in Nieuw Zeeland en dat is dan natuurlijk altijd een blij weerzien!

Wegens geen geboekte workshop heb ik dan maar opnieuw een workshop tekenen gegeven. Minder volk als anders maar toch enkele (groot-)ouders en kinderen die de beschutting van onze tenten en Kunst-op-het-Plein-vlaggen kwamen opzoeken.

Het opruimen ging quasi vanzelf. Doordat iedereen op het zelfde moment zijn/haar spullen opgeruimd had, hadden we ook op minder dan twintig minuten tentjes, tafels en stoelen opgeruimd. Ons jaarrecord!

Voor volgende week hebben we een workshop glaskralen maken voorzien, gegeven door Janice. Opgelet: in tegenstelling tot de voorbije weken is dit een 18+ workshop (of vanaf 16 vergezeld van een ouder) en moet je je ter plekke inschrijven of via http://www.janicewood.be/ (laatste link bij workshops). Om veiligheidsredenen zijn er 3 x 4 plaatsen beschikbaar. Dus drie workshops, om 9u, 10u15 en 11u30.

Inschrijven om mee te doen als kunstenaar kan nog steeds via deze website.

26/07/2015 Here comes the sun

Meermaals gehoord vandaag: je krijgt het weer dat je verdient. Met andere woorden: een stralend zonnetje. De weerman had het dus bij het goede eind: na de regen van gisteren zou het vanochtend droog blijven tot na de middag. We hebben er dus goed van geprofiteerd.

Het leek wel of iedereen er nog van overtuigd moest worden dat het goed weer zou worden, want tot bijna half elf was er zelfs geen kind te zien voor de workshop schilderen. En toen werden ze wakker…en zaten onze tafels vol. Tot dik over de middag hebben we toch goed onze bezigheid gehad!

Vandaag was er ook een actie van 11 11 11 op het Stadsplein, vlak bij ons. We konden dus mee genieten van een groepje dat kwam spelen maar ook van de buikdanseressen van Yohara en Indirah.  Onze tijdelijke buren waren standjes van onder andere Oxfam wereldwinkels. Een leuke afwisseling voor de bezoekers.

Vandaag hadden we wat concurrentie met de Krijtfeesten in Diepenbeek, en volgend weekend is er Molmartre in Mol maar daarna zijn de meesten terug op post op Kunst op het Plein. Wat niet wil zeggen dat er volgende week niemand bij ons zal zijn!

Voor volgende week is er nog geen workshop voorzien. Suggesties zijn altijd welkom!

Inschrijven is nog steeds mogelijk via deze website. Altijd welkom!

19/07/2015 Ongelijk voor de thuisblijvers

Na regen komt zonneschijn. Vanmorgen was dat even het geval, na het zware front dat over ons land passeerde vannacht. Goed voor het gras, goed voor de boeren maar niet voor de kunstenaars. Gelukkig bleef het na 6u relatief droog. Eén kunstenaar, ons Jommeke zag het niet zitten maar werd toch snel overtuigd door de rest van de die-hards. Ongelijk dus sowieso voor de thuisblijvers!

Ook deze week was het weer wat minder qua inschrijvingen (het was ook zeer rustig op de zondagsmarkt trouwens). Vanaf augustus zijn de meesten weer terug en verdubbelt het aantal inschrijvingen weeral. Voor volgende week is er met andere woorden nog plaats om je kunsten tentoon te stellen.

Vanochtend was er een workshop tekenen voorzien. Ondanks de rustige zondag hebben er toch een 30-tal jongelingen een kaart creatief ingevuld met verschillende landschappen, dieren en kasteeltjes. Voor volgende week wordt het nog even uitkijken naar de workshop, mogelijkerwijze wordt dit schilderen.

Inschrijven is nog steeds mogelijk via deze website!

12/07/2015 Bibberen op het Plein

Kunst op het Plein 12/07/2015Deze zondag begon het grijs en droog. In tegenstelling tot de lichte chaos van vorige zondag waren we nu op minder dan een half uur opgebouwd. Dankzij extra helpende handen maar ook doordat er minder inschrijvingen waren. Veel mensen vertrekken namelijk met verlof tegelijk met het bouwverlof.

Een beetje spijtige referentie naar de workshop encaustic/bijenwastekenen is dat Kunst op het Plein ofwel afgezegd wordt, ofwel dat het in het verloop van de voormiddag regent. Vandaag was het het tweede! Gelukkig hadden ze dat weer zelf niet besteld en blijft de sfeer bij ons toch altijd opperbest. Tegen de middag klaarde het weer een beetje op zodat het wat minder bibberen op het plein was. In tegenstelling tot de rommelmarkt rondom ons konden wij tijdens de regen onder onze tentjes blijven zitten. Gelukkig maar!

Voor de workshop waren er alvast enkele “grote kinderen” die ook hun kunnen getoond hebben. Heel leuk om ze aan het werk te zien!.

Voor volgende week is er een workshop tekenen voorzien...én beter weer!

05/07/2015 Een stomende eerste Kunst op het Plein van 2015

Kunst op het Plein 05/07/2015Zondagmorgen om 5u was er overal gedonder en lichte tot zware regen te horen. Gaat het nu door vandaag of niet zullen meerdere mensen gedacht hebben. Tegen 6u ’s morgens begon het echter al terug op te klaren. Hup, alles voor het ontbijt de auto in en op naar Genk centrum.

Een allereerste keer na een jaartje “rust” is altijd een beetje chaotisch en dat was deze ochtend al zeker niet anders. Na een uurtje hadden we uiteindelijk dan toch de tenten recht staan die we nodig hadden, waarna ook bleek dat er toch iemand bij geweest was die niet overtuigd was van de goede bedoelingen van het weer!

Eens de geur van spek en eieren in de lucht hing waren niet enkel de kunstenaars maar ook de bezoekers wel geïnteresseerd in een ontbijtje. Die laatsten hadden spijtig genoeg pech: artists only. We hadden wel weer een leukerd er bij vandaag: wat als een Turk je na het verorberen van een portie spek met eieren, dubbel omgedraaid, vraagt of dat rundsvlees was? Dan kijk je even bedenkelijk…en zeg je dat het kippenspek is…

Na verloop van tijd begon de zon er toch weer door te komen. Voor diegenen die het moeilijk hadden hadden we voor de zekerheid extra flesjes water meegenomen. Voor diegenen die een flesje gedronken hadden: ze hebben het er zeker uitgezweet bij het opruimen!

Als workshop mocht dit jaar Marleentje de spits afbijten met een workshop klei voor kinderen. Altijd fun! Volgende week is er een workshop encaustic/bijenwastekenen voorzien. Hopelijk met nog even goed weer!

31/08/2014 Drash nationale

Nu mag de nazomer écht wel komen, zodat ik binnen 2 weken mooi weer heb voor het Schots Weekend in Alden Biesen! Vandaag kregen we een traktatie die ons de vorige weken „onthouden” werd. De ochtend begon nochtans veelbelovend met zelfs een streepje blauwe lucht. Ons tentenkamp was zelfs het grootste van heel de zomer met vaste waarden maar ook met enkele nieuwkomers die al aangegeven hebben er volgend jaar ook weer bij te zijn.

Na enkele uren begon het lichtjes te druppelen…en daarna ineens niet meer zo licht en werd het „zeer gezellig onder de tentjes”. Gelukkig zijn ze waterdicht en moesten we geen plastic bovenhalen zoals de mensen van de rommelmarkt. Na een tijdje hield de regen gelukkig op en konden de tentjes zelfs wat meer drogen…om vlak voor het opruimen weer opnieuw gedoopt te worden. Resultaat: twee kelderkamers vol natte tentjes en natte helpers en ikzelf…laat ons hopen dat ik ze nog droog krijg.

Vandaag had ik zelf de workshop schilderen gedaan volgens het zelfde principe als vorig jaar: iedereen die wou schilderen mocht een houten tegeltje beschilderen en dit ‚s middags meenemen. Wonder boven wonder hebben ook enkele volwassenen dit gedaan. Al waren hun werkjes niet altijd te onderscheiden van die van de kinderen ;-). Waar trouwens ook enkele verrassingen tussen zaten!

De workshop van volgende week…oei ‚t is al weer gedaan voor dit jaar! Acht van de negen zondagen hebben we het geluk gehad om op het Stadsplein onze werken en goed humeur (meestal toch) te kunnen delen met de bezoekers van Kunst op het Plein. I hope you liked it!

Bij deze wens ik alle deelnemers dan ook te bedanken voor het vertrouwen en dat jullie telkens nog (durven) terugkomen. Alsook voor de hulp bij het opbouwen en afbreken. Dit jaar is dit zeer optimaal verlopen, zelfs met zoveel nieuwe gezichten er bij. Mijn dank hiervoor.

Dit was het dus weer voor 2014, tot volgend jaar of tot op het Schots Weekend binnen 2 weken!

24/08/2014 En toen kwam de zon uit!

Net zoals vorige week was het vanochtend echt „chilly willy”-weer. Vrie koud met andere woorden. 9° omstreeks 7u. Omdat we de mensen geen kou kunnen laten lijden zorgen we dan ook direct voor gepaste beweging: tentjes opzetten en tafels en stoelen zetten. Blijkbaar was het zo koud dat dit op een half uurtje geklaard was!

Er was één afzegging (hope you don’t mind me using this) omdat er wind en regen gegeven werd…dat was dan toch voor een andere regio vrees ik! Toen iedereen al wat terug begon af te koelen kwam eindelijk het zonnetje boven de gebouwen uit om ons te verwarmen. Heerlijk!

Jullie zullen waarschijnlijk zeggen: alweer over het weer. Tsjah, Het doorgaan van en vooral de beleving van Kunst op het Plein zijn nu eenmaal extreem afhankelijk van het weer.

Door wat stramme spieren was ik genoodzaakt om de workshop van volgende week (vilten) te wisselen met die van mijzelf (schilderen). Deze is met andere woorden voor volgende week…als het goed weer is tenminste! In tegenstelling tot de vorige weken waren er nu meer volwassenen te zien bij de workshop. Iets voor jong en oud dus: spelen met gekleurde wol en zeepsop :-).

Vandaag waren er ook weer enkele nieuwelingen: de jonge Sharif uit Egypte met kleiwerk op MDF en Cecile met Keramiek. Ook volgende week zijn er weer enkele nieuwe gezichten bij. Dan zitten we namelijk met een „full house” dus kom zeker langs voor de laatste editie van 2014!

Tot slot: wie vandaag niet geweest is heeft alvast onze jonge pianovirtuoos Boris gemist, die na 5 jaar al zeer vlot een „Fur Elise” en zelfs wat meer hedendaagse muziek uit zijn mouw kon schudden. Hem zien we pas volgend jaar terug.

Inschrijven kan nog steeds via www.bramhesp.be, waar je tevens meer info kan vinden.

17/08/2014 Winterse toestanden

Naar goede gewoonte beginnen we weer met de weersvoorspellingen en het weer dat het effectief geworden is…Vandaag voorspelde men droog en winderig weer. Het winderige klopte alvast: bij een matige 15 graden zaten onze kunstenaars fiks ingeduffeld in ofwel een dikke fleece ofwel in een dekentje. Het speciaalste geval, ons Juliette, zelfs in een dekbed! Echt winterse toestanden dus. Echt droog was het niet. naar de middag toe begon het zelfs lichtjes te miezeren. Gelukkig duurde dit niet lang en kwam de zon zelfs terug eventjes uit om de tentjes te drogen.

Vandaag verwelkomden we Cecile Joris met juwelen en handwerk en ook volgende week zijn er weer enkele nieuwe kunstenaars te zien. Kom dus zeker nog eens kijken! Buiten de kunstenaars was er nog een standje te vinden ter promotie van de damsport en het jeugd/huisdammerstoernooi van 23/08.

De workshop was mozaïek. Dit keer op echte Venetiaanse maskertjes (ter plekke gaan halen!). Gezien de prijs van het materiaal was het aantal beperkt tot 20. Hiermee wisten we de kinderen toch tot bijna tegen de middag bezig te houden maar daarna konden we de traantjes niet meer vermijden. Volgende keer op tijd komen!

Volgende week is er de workshop schilderen…gegeven door mijzelf en komt de jonge pianovirtuoos Boris ons een beetje verstrooien met zijn kunsten. De appel valt niet ver van de boom!

Inschrijven kan nog steeds op het gekende adres! www.bramhesp.be

10/08/2014 Lauw, net zoals het weer

Vandaag was het weer één van de dagen dat je de weergoden op je knietjes mag danken: letterlijk en figuurlijk „lauw” weer. Net zoals voor bijna elk van de voorgaande weken werd er voor deze zondag ook weer een zondvloed voorspeld. Door deze voorspellingen bleven niet enkel kunstenaars weg (al bij al beperkt - vier personen) maar vooral het volk op de zondagsmarkt zelf. Niet dat we het hun kwalijk namen: op verschillende plekken regende het  ‚s morgens ook effectief. Blijkbaar hebben we toch een speciaal micro-microklimaat op het Stadsplein in Genk.

Tot iets na tienen was de opkomst dus echt lauw. Daarna kreeg men, na angstig naar buiten te kijken door dat het weer eigenlijk zo slecht nog niet was en kwam de bevolkingsstroom dus op gang. Voor de workshop aquarel was dit net zo: voor 10u leek het alsof er niemand ging komen en een half uurtje later zat de tafel bijna vol en werd het toch nog een succes. Zelfs bij het opruimen waren er nog kinderen hun werkjes aan het afwerken.

Vandaag hadden we ook weer 2 nieuwe kunstenaars die het toch aandurfden om voor de tweede keer te komen: An Leesen die zelf juweeltjes maakt en Katty Plevoets (www.katsign.be) die zelf leuke spulletjes maakt uit vilt en katoen. Altijd de moeite dus om nog eens voor een tweede of derde keer te komen kijken, al was het maar voor de gezelligheid.

Volgende week is er de workshop mozaïek met Ornella Martens. Wees er op tijd bij want de plaatsen zijn beperkt!

Inschrijvingen en info op het gekende adres: www.bramhesp.be of bij Niels De Weyer op 0486/463371.

03/08/2014 Vakantie gedaan?

Ook al is het concept al enkele jaren hetzelfde: de ene editie is de andere niet. Je komt altijd nieuwe mensen tegen of ziet weer oude vrienden terug. Veel of weinig volk, daar is ook nooit een cijfer op te plakken. Vandaag begon namelijk extreem rustig maar tegen 10u was het quasi letterlijk over de koppen lopen: is iedereen terug uit vakantie?

Vanmorgen gaf Juliette een beetje een experimentele workshop: schrijf je eigen verhaal. Altijd afwachten wat je publiek gaat doen. Het was de bedoeling om een verhaal te schrijven over je eigen, dubbele leven en dat dan ook te illustreren met een tekening. De resultaten waren op z’n minst verbazend te noemen. Enkele teksten waren zelfs vrij diepzinnig en deze kinderen werden dan ook beloond met een exemplaar van „Het dubbele leven van Tamas”, geschreven door Juliette zelf.

Volgende week is er de workshop aquarellen met Monique. Hier komt altijd redelijk wat volk op af dus wees op tijd!

27/07/2014 Kunst op het Plein gaat vreemd

Deze zondag werd, net als vorige zondag weer aangekondigd met een doemscenario: hevig onweer, regen. Kortom: slecht weer, geen Kunst op het Plein weer.

Net als vorige zondag was dit weer compleet fout....gelukkig voor ons!!! We hadden alvast een uitwijkscenario: binnen in het mijngebouw. Een stralende zon zorgde er voor dat we een ideale locatie tussen de waterpartijen en fonteinen konden innemen. Een prachtige locatie vóór het mijngebouw met extra afkoeling. Dit was één van de dagen dat je blij bent dat je een tentje bij hebt voor de zon.


Op deze buitengewone locatie waren ook buitengewoon veel kunstenaars afgekomen: ongeveer een veertigtal. Gezellig druk dus. Marleentje zorgde hier tevens voor een geslaagde workshop klei voor kinderen. Volgens de reacties zeker voor herhaling vatbaar.

Thor Park is natuurlijk niet de zondagsmarkt en andersom. Dit was ook te merken aan de bezoekersaantallen. Niet dat de opkomst slecht was, integendeel zelfs maar gewoon...anders dan we gewoon zijn.

Kunst op het Plein ging hier vreemd met Mine Art. Het was de laatste dag van Mine Art wat maakte dat er ook een groot aantal kunstenaars uit verschillende hoeken van het land aanwezig waren die exposeerden in het mijngebouw waar ook Manifesta 9 is doorgegaan. Dit soort dagen zijn hemels voor kunstenaars in hart en nieren: ideeën uitwisselen, ervaringen, contactgegevens. Alleen de sfeer al. Deze sfeer was alom aanwezig op de door vzw Mine Art georganiseerde afsluitende receptie voor de deelnemende kunstenaars. Niet dat bubbeltjes hierbij niet helpen natuurlijk!

Nog enkele speciale bedankjes aan de mensen van Mine Art en Stad Genk maar zeker voor de deelnemende kunstenaars voor de hulp bij het opzetten en opruimen!

Volgende week zijn we terug van de partij op het Stadsplein van Genk, met Ju-li-ette, ret-te-ke-tet en haar workshop dichten!

25/07/2014 Kunst op het Plein gaat BIJNA vreemd!

Thor Park WaterscheiVorige zondag werd er voor 's morgens nog steeds onweer voorspeld. Het leek er op dat we Kunst op het Plein weer moesten afzeggen...gelukkig hebben we dat niet gedaan. Ondanks de onheilsvoorspellingen hebben we dus toch weer een leuke Kunst op het Plein achter de rug, met onverwachte extra inschrijvingen, een leuk weerzien met bevriende kunstenaars én een nieuwe workshop: met flesjes en spulletjes uit de kringloop allerhande spulletjes maken.

Laat ons hopen dat het komende zondag even goed weer is, aan inschrijvingen zal het zeker niet ontbreken gezien we volzet zijn! Om meer inschrijvingen toe te laten hebben we zelfs tentjes gegroepeerd in clusters om zo meerdere tafels te kunnen zetten.

Uitzonderlijk zal het zondag te doen zijn in de namiddag (13-18u) en voor het hoofdgebouw in het Thor Park in Waterschei (André Dumontlaan 67). Wees bij deze dus gewaarschuwd dat je geen tentjes zal zien in Genk centrum! De week er op staan we weer gewoon op het stadsplein.

Bij slecht weer zal Kunst op het Plein in het gebouw doorgaan. De workshop wordt gegeven door Marleen Jaroszewski (kleien voor kinderen).

06/07/2014 Kunst op het Plein - Terug naar „ons” plein

Zondagmorgen, 6u: de wekker die een veel te korte nachtrust nog pijnlijker deed voelen. Maar niets dat een goede adrenalinestoot niet kan verhelpen!

Janice Wood LampworkingIjsblokken de frigobox in, cava, fruitsap, spek, eieren, fruit, … alle spullen de auto in en na een bijna een jaar weer terug naar „ons plein”: Kunst op het Plein was weer begonnen. Mijn goede vriend Johan (altijd daar wanneer je hem nodig hebt) was gelukkig ook van de partij. Eerst tentjes op hun plaats zetten en dan samen met de andere vroege vogels ons tentenkamp weer opbouwen.

Het enige wat we niet bijhadden was brood. Waarom zou je ook, met zoveel bakkers vlakbij in het centrum…die dan ook nog eens gezamenlijk beslissen om met verlof te gaan! Gelukkig vonden we er eentje een beetje verder. Tijd dus voor broodje spek en ei, kwestie van de innerlijke mens terug aan te sterken na de opbouw. Wel een beproeving natuurlijk als je eerst al de rest van eten voorziet…de geur van spek en en ei is onweerstaanbaar op een zondagochtend!

Buiten de „die hards”, de doorgewinterde (niet dat we veel winter gehad hebben) „Kunst-op-het-Pleiners”  die ook blij waren om terug te zijn en mekaar weer terug te zien, waren er ook een aantal nieuwe gezichten: Jeannine die tekent en schildert, Jos (tevens een schilderen) en last but not least Janice Wood die we er hier even uit lichten: Janice is in feite een Amerikaanse (jaja de Duivels hebben er tegen gewonnen…gelukkig hebben we geen Argentijnse kunstenaars staan!) die 16 jaren geleden de liefde van haar leven gevolgd is en nu nog steeds in Zonhoven woont. Sinds 7 jaren doet zij aan „lampworking”: het maken van glazen kralen en juwelen op een brander. Deze kralen hebben alle mogelijke vormen en kleuren. Als je niet beter wist zou je ze opeten als snoepjes. Met het zonlicht er op waan je je onder water met alle mogelijke levendig gekleurde vissen en koralen. Meer info kan je verkrijgen op www.janicewood.be.

Eventjes hadden we schrik voor de aangekondigde stortbuien maar daar zijn we gelukkig van gespaard gebleven (niet dat ik ze de namiddag niet aan de levende lijve heb mogen ondervinden).

Workshops zijn er ook weer dit jaar, elke zondag (ook in het Thor park op 27 juli tijdens Kunst op het Plein gaat vreemd). Rudi en Dédé (van Atelier Déde - meer info op www.atelierdede.net) mochten de spits afbijten met een workshop pottendraaien. Aan het aantal potjes te zien die klaar stonden om mee nemen hebben er redelijk wat mensen hun handen vol glibberige klei gehad. De potjes moeten nu nog enkele weken drogen waarna ze gebakken worden. Je kan ze daarna komen halen op onze markt. Volgende week doet Anneke de workshop bijenwastekenen. Wees dus paraat!

Voor meer informatie of inschrijvingen kan je terecht op www.bramhesp.be (doorklikken op het logo van Kunst op het Plein) of bij Niels De Weyer op nielsdeweyer@gmail.com op 0486/463371. Voor Kunst op het Plein zijn er nog maar enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap.

25/08/2013 Acht op acht

Acht op acht, een mooie "score". Acht zondagen met een stadsplein vol tentjes en kunstenaars. Het standaard zinnetje is dan "het is weer voorbij die mooie zomer" maar dat geldt dan maar enkel voor Kunst op het Plein. Elke zondag, zelfs die éne regenachtige, was goed gevuld met goed geluimde kunstenaars die telkens weer voor een unieke, gezellige sfeer zorgden. Dit is wat Kunst op het Plein ook voor mezelf zo speciaal maakt: het is een ontmoetingsplaats voor mensen, ideeën, ...

Met het opbouwen kwam de laatste regen van vorige week nog uit de tentjes gelopen, om ons er aan te herinneren dat we vandaag mogelijk ook regen konden krijgen. Maar met zo een stralende zon was dat moeilijk te geloven. Gelukkig bleef het goed droog tot op het einde enkele drupjes vielen. We zullen de tentjes dus morgen thuis verder mogen laten drogen in de tuin!

Ik denk dat onze vaste klanten het ook een beetje spijtig vinden dat ze nu zelf hun zondag moeten vullen met iets creatiefs. Vandaag was het de laatste keer dat de jongsten onder hun konden meedoen aan een workshop, die van aquarel/schilderen met Monique Bammens. Ook weer een workshop met onverwacht mooie resultaten. Onze jeugd is creatiever dan we denken!

Er rest mij enkel nog iedereen te bedanken voor de de hulp, de warmte en de vriendschap en voor de leuke zondagvoormiddagen. Wie weet organiseren we deze winter nog wel eens een klein evenementje. Volgende zondag kan ik eindelijk nog eens uitslapen…en dan de zondag er op het Schots Weekend in Alden Biesen, allen daarheen!

Zoals gewoonlijk kan je de foto's terugvinden op www.bramhesp.be of op de Facebook pagina van Kunst op het Plein.

18/08/2013 Painting in the rain

Kunst op het Plein 18/08De titel zegt al genoeg zeker? Het was voorspeld maar echte die hard Kunst op het Plein fanaten laten zich niet uit hun lood slaan! Zonder ook maar één afzegging was iedereen die zich ingeschreven had er, echte die-hards. Het opbouwen verliep zeer vlot maar na een uurtje begonnen de eerste druppels al te vallen, begeleid van een warme bries. Ergens hoop je dan nog dat het niet erger wordt maar langzaamaan kregen we meer en meer regen. Moest het nog feller geregend hebben zou je je in een tropisch regenwoud wanen (met goed wat verbeelding maar dat hebben kunstenaars genoeg).

De aanwezige bezoekers waren allemaal goed voorbereid want op een mum van tijd zag je overal de paraplu's open gaan. Gelukkig zijn onze tentjes waterdicht en kon iedereen z'n spullen goed droog houden.

Deze zondag had ook een verrassing voor mezelf in petto: een bedankje van de deelnemers voor de organisatie. Bij deze nog een bedankje terug voor alle deelnemers die er voor zorgen dat Kunst op het Plein geworden is wat het nu is én voor de hulp telkens opnieuw voor het opbouwen en opruimen van tentjes, tafels en stoelen. Iets dat niet altijd even evident is, denk maar aan het weer van vandaag of het feit dat de container voor ons materiaal redelijk onhandig staat…

Voor wie het niet opgevallen was: er stond een zwarte caravan bij ons plein. Deze was van "De Bezetters" (stampmedia.be). De bezoekers mochten de caravan taggen en zo hun creatieve afdruk nalaten…voor zover de regen de tags niet wegspoelden… Mocht je een tag achtergelaten hebben kan je deze op de Facebook pagina van Dienst Jeugd Genk terugvinden.

Zoals aangekondigd ging de workshop "kunstwerkjes in stof" niet door en werd ze vervangen door een workshop schilderen. De deelnemers mochten één van de multiplex plaatjes beschilderen die samen één groot schilderij vormden. 's Middags mochten ze hun eigen plaatje dan meenemen. Regen of geen regen, geschilderd werd er! Zelfs de mama's deden mee.

Volgende week is er een workshop aquarel gegeven door Monique Bammens, hopelijk kunnen we deze Kunst op het Plein zomer dan afsluiten met mooi weer.

Inschrijven voor deze laatste editie kan via de link "inschrijven" hierboven.

11/08/2013 Rustige dag op Kunst op het Plein

Het was net of iedereen terug met vakantie vertrokken was. De kinderen alvast. Tot ongeveer 10u was er quasi niemand bij de workshop geweest (een kleine correctie trouwens: het is "Bes en Otis" en niet "Ben en Otis" zoals ik eerder geschreven had. Mijn excuses Inge!)
Na enige tijd kwamen dan toch de eerste kindjes een kijkje nemen en begon de workshop stilaan volk te trekken. Onder begeleiding maakten de kindjes tekeningen van de pluchen figuurtjes Bes en Otis, die ze daarna uitknipten en decoreerden. De resultaten waren zeker de moeite, proficiat Inge!

Qua bezetting was het vorige week al een "full house" maar vandaag was het zelfs nog drukker. Uiteindelijk hebben we nog enkele extra tentjes moeten zetten om iedereen genoeg plaats te geven. Met een zacht briesje en niet te hoge temperatuur was het weer aangenaam vertoeven op Kunst op het Plein.

Je kon vandaag ook zien waarom ze het woord "kunstambacht" in het leven geroepen hebben. Houtdraaien is in feite meer een ambacht maar als je ziet wat Paul Smeets allemaal maakt uit hout, dat is zeker een kunst. Na vijf jaren er op gebroed te hebben en mede door contacten en opdrachten van op Kunst op het Plein heeft Paul de stap gewaagd om zijn eigen bedrijfje op te richten. Neem gerust eens een kijkje op www.timmerveld.be en overtuig jezelf van zijn kwaliteiten.

De geplande workshop van volgende week, "kunstwerkjes in stof" kan spijtig genoeg niet doorgaan. In de plaats daarvan zal ik zelf een workshop schilderen geven: we maken één groot schilderij dat bestaat uit verschillende vierkante plaatjes waarin iedereen zijn of haar plaatje heeft. Op het einde krijgt dan iedereen zijn of haar deeltje van het kunstwerk mee.

Zoals altijd: inschrijvingen of meer info op www.bramhesp.be of bij Niels De Weyer (nielsdeweyer@gmail.com of 0486/463371). De foto's van de voorbije edities kan je hier terugvinden of op Facebook onder "Kunst op het Plein".

04/08/2013 Full house!

Kunst op het Plein 04/08/2013Een drukke zondag kondigde zich al aan gezien het aantal inschrijvingen (meer dan 20!). Vandaar de vraag naar onze deelnemers om al vroeg te komen helpen. De opbouw begint namelijk al om half 7 's ochtends met het brengen van tentjes, tafels en stoelen met de aanhangwagen van de container tussen stadhuis en bibliotheek naar het stadsplein. Een aantal vaste, maar ook nieuwe deelnemers en vrienden hadden gelukkig gehoor gegeven aan de oproep, waardoor op een mum van tijd alle tentjes recht stonden. Waarvoor bij deze nogmaals mijn dank. Om iedereen te bedanken werden ze vergast op een drankje van bij het TVL Café aan de bib, met een lekker koekje er bij. Smaakt altijd!

Vandaag verwelkomden we weer er een aantal nieuwe deelnemers: Peter Janssens (www.artmajeur.com/p2011/) die in geheel eigen stijl espressokopjes decoreerde en in dezelfde stijl ook aquarellen maakt. In het tentje naast hem hadden we Pieter Gregoire (Peter en Pieter, maakt het wat makkelijker voor mezelf) die minimensjes fotografeerde in allerlei leuke settings. Meer info hierover op www.pietergregoire.be. Aan het feit te zien dat ze onderling al een kunstwissel deden zie je maar dat Kunst op het Plein ook goed is om nieuwe contacten te leggen en de eigen kunstcollectie aan te vullen. Peter zag trouwens al direct twee espressokopjes internationaal gaan: "the perfect gift for my husband"…in Rome! Ten slotte kon je naast Pieter en Peter ook Jose Houben terugvinden met haar insecten en vogels in een mooie combinatie van glas en keramiek.

In het vorige artikel werd de workshop mozaïek aangekondigd met Ornella én dat je op tijd moest komen hiervoor. Dit was een serieuze understatement! 64 kinderen waren bij de gelukkigen om een kunstwerkje met "gypkes" te kunnen maken: een eigen fotokadertje, een poes, een hartje, …en toen was het materiaal op! Compleet "uitverkocht". Volgend jaar dus best nóg meer materiaal voorzien is dus de boodschap.

Volgende week herbergen we de workshop illustreren met Ben en Otis waar je al spelenderwijs kan illustreren, vakkundig begeleid door Inge Swinnen. Het aantal plaatsen is ook hier weer beperkt dus wees er op tijd bij.

28/07/2013 De winderige editie

Na de onweders van de voorbije dagen hadden we er toch een beetje schrik voor dat we deze editie moesten afgelasten. Maar uiteindelijk zijn we er toch mee doorgegaan en hadden de thuisblijvers ongelijk. De zon en de bezoekers twijfelden of ze wel zouden komen en waren uiteindelijk beiden toch weer van de partij.

In tegenstelling tot ons bezoekje aan de Harmonic Fields in het Thor park gisteren waar er wat te weinig wind was, was er vandaag wel een stevig windje om ons wat verkoeling te brengen. Alleen geen muziekinstrumenten om te laten bespelen!

Vandaag waren er twee nieuwelingen bij: Isabelle Wils die onder andere kinderboeken illustreert (meer info op http://www.iolana.be) en de zussen Daniella en Jeanine Stanek die pisanki maakten (versierde eieren) en handtassen uit gerecycleerde jeansbroeken. Zoals aangekondigd was er vandaag workshop schilderen. Naast hun blaadjes slaagden de kindjes er ook goed in om mekaar en de tafel vol te schilderen! Gelukkig kregen we alles nog goed zuiver.

Volgende week is er een workshop mozaïek voorzien, gegeven door Ornella Martens. Deze workshop is altijd populair dus wees op tijd als je wil mee doen!

Inschrijven of simpelweg meer info verkrijgen kan op www.bramhesp.be of bij Niels De Weyer (0486/463371 of nielsdeweyer@gmail.com).

21/07/2013 Begin van de hittegolf

De aangekondigde hittegolf die vandaag begonnen is heeft zijn start niet gemist. Met temperaturen van meer dan 30 graden hadden we niet alleen koning Filip en de Supercup als concurrent maar ook de zon. Op zo'n momenten ben je blij met zo'n tentje boven je hoofd. Over het algemeen was het vrij rustig in Genk maar gelukkig toch nog gezellig.

Zoals aangekondigd werden we wat opgefleurd door Sonja Tavormina met haar harp. Naast covers van Metallica konden we ook Guns 'n Roses en de Rolling Stones herkennen. Binnenkort kan je haar ook aan het werk zien op het Schots Weekend in Alden Biesen (6, 7 en 8 september). Voor wie wel oren heeft naar woordkunst kon je bij Juliette Sinkó terecht die haar nieuwe boek voorstelde.

Bij de workshop was er niet veel extra energie nodig om de was te doen smelten en enkele prachtige kunstwerkjes tevoorschijn te toveren. De kinderen die meededen konden zo hun zelfgemaakte kaartjes mee naar huis nemen. Volgende zondag verwelkomen we Danny Vliegen met een workshop schilderkunst.

Vandaag mochten we weer een paar nieuwelingen verwelkomen met schilderkunst en juweelkunst en was ons pleintje goed gevuld. Volgende week is er een nog grotere bezetting voorzien, wat niet wil zeggen dat je je niet meer kan inschrijven!

Het opbouwen en opruimen van tenten, tafels en stoelen ging vandaag bijzonder vlot door de goede medewerking van onze deelnemers. Zo kon iedereen op tijd naar huis om nog wat te genieten van het zonnetje.

Inschrijven kan nog steeds voor één enkele zondag, of meerdere op deze website of bij Niels De Weyer (nielsdeweyer@gmail.com of 0486/463371).

14/07/2013 Creative Container te gast op Kunst op het Plein

Vandaag was er een creatieve container te gast op Kunst op het Plein waarin kunstkring Kreatief tentoonstelde. De tentoongestelde werken werden gemaakt tijdens een workshop in de haven van Genk. De actie zelf werd opgezet in samenwerking met Haven Genk, Ewals Intermodal en Stad Genk. Voorzitter Bart Schepers was er alvast aanwezig met enkele van de deelnemende kunstenaars.

Op deze zonnige zondag waren er iets minder inschrijvingen dan vorige week, maar daarom niet minder sfeer en bezoekers. Volgende week ziet het er weer wat beter uit.

Naast de verscheidene kunstvormen (schilderkunst, keramiek, vilt, micromozaïek, …) was er ook creatieve duizendpoot Juliette Sinkó die kwam voordragen uit haar tweetalige familiedebuut 'Het dubbele leven van Tamas'. Juliette zal nog enkele zondagen te zien zijn op Kunst op het Plein.

Op de workshops kan je direct de gekende gezichtjes terugzien van de creatieve jeugd die telkens z'n weg terugvindt naar ons plein. Voor de workshop pottendraaien met Rudi en Dédé was dit ook weer te zien. Eens zien of dit volgende week ook het geval is voor de workshop encaustic (bijenwastekenen) met Sabrina.

Volgende week verwelkomen we ook harpiste Sonja Tavormina met een speciaal optreden. Kom zeker kijken want Sonja is niet zomaar een harpspeelster! Heb je bijvoorbeeld al ooit "Nothing else Matters" van Metallica op harp gehoord?

07/07/2013 Kunst op het Plein: een hete start

Na weken klagen waar de zomer bleef hebben we nu eindelijk waar we om gevraagd hebben: volop zon! Dat was dan ook direct te merken aan de massa's zondagsmarkt én Kunst op het Plein bezoekers die we mochten ontvangen.

Een 17-tal goedgeluimde kunstenaars konden met een, bij wijze van openingsreceptie, stevig ontbijt er aan beginnen. Spek en eieren met een glaasje Cava smaakt altijd! De workshop klei voor kinderen kon zoals elk jaar rekenen op ondertussen trouwe bezoekers en hun ouders. Volgende week verwelkomen we Dédé en Rudi met een workshop pottendraaien.

De werken in Genk zorgden er voor dat de opstelling van de zondagsmarkt drastisch moest wijzigen waardoor ook wij in een andere configuratie moesten opbouwen. Maar ja, verandering doet leven! Ook ons materiaal moesten we verder gaan zoeken waardoor het opbouwen en afbreken moeizamer ging dan gewoonlijk. Misschien tijd voor Stad Genk om hun regeltjes eens te herevalueren?

Volgende week hopelijk weer meer van dat goed weer!

Inschrijven is gratis en kan nog steeds op www.bramhesp.be. Voor meer info bel of e-mail Niels De Weyer (0486/463371 of nielsdeweyer@gmail.com).

16/03/2013 Inschrijvingen 2013 officieel geopend!

Hier zijn we weer! Hier zijn we weer! Het is vroeg maar gezien er al sommige mensen zich graag zouden inschrijven...hier gaan we dan! Voor het (amateur)kunstenaarsminnend publiek hét uitgewezen evenement in juli en augustus. Inschrijvingen zijn bij deze geopend voor alle 8 zondagen in juli en augustus (de zondagen vallen een beetje raar dit jaar).

Naar ondertussen goede gewoonte zijn we ook weer op zoek naar workshops om deze zondagen te vullen. Ben je geïnteresseerd stuur dan een mailtje naar nielsdeweyer@gmail.com.

Alle kunstenaars en kunstvormen zijn welkom, zolang je maar actief bezig bent. Inschrijving en toegang zijn nog steeds gratis!

Op deze pagina kan je de artikels en foto's van vorig jaar terugvinden.

Tot gauw!

info

Kunst op het Plein werd 9 jaren geleden opgericht door Peter Reynbeek, Niels De Weyer en Renzo Palazzo om in Genk kunstenaars van een extra formum te voorzien om hun kunsten en kunnen aan een groter publiek te tonen. In de voorbije 8 jaren zijn we uitgegroeid van een klein, nauwelijks opvallend initiatief tot een vaste waarde in het Genkse zondagsmarktgebeuren. Een creatief evenement met een grote verscheidenheid van kunstvormen en -stijlen.

Kunst op het Plein is er natuurlijk niet enkel voor de kunstenaars want wat is een zulk evenement zonder bezoekers? In ruil voor gratis deelname voor de kunstenaars, komen zij in ruil ter plekke ook effectief "iets doen". Ze verplaatsen op zondagvoormiddag hun atelier voor enkele uren naar een tentje van 3 op 3 meter, zodat bezoekers niet enkel kunnen zien wat ze maken maar ook hoe ze dat juist doen.

Op de voorbije editie hebben we elke zondag een gratis workshop georganiseerd voor de bezoekers. Zo hadden we workshops pottendraaien, zeefdrukken, mozaïek, schilderen, vilten, klei en dergelijke. Dit zal ook dit jaar zeker weer het geval zijn. We zijn nog volop bezig om de workshops in te vullen, kijk dus zeker af en toe naar www.bramhesp.be voor updates!Facebook dit evenement op Facebook